Mario Digirolamo

7 Νοε 2015



Ιταλός, καθηγητής  Ιατρικής στο Emory's  School of Medicine στην Ατλάντα. 'Εχει ασχοληθεί με την φωτογραφία ερασιτεχνικά. Το καλλιτεχνικό του ένστικτό  τον έχει οδηγήσει στην φωτογραφία με την οποία έχει ασχοληθεί για περισσότερο  από 60 χρόνια.
Το 1994 ο Digirolamo κάνει την πρώτη του  έκθεση στην Shatten Gallery στο Emory University στην Atlanta, από τότε έχει λάβει πλήθος βραβείων σε διαγωνισμούς και εκθέσεις. Μέλος της Φωτογραφικής εταιρίας της Atlanta, έχει εκδώσει δύο βιβλία, ένα το 2000 με τίτλο " Sole e Ombra - Sun and Shadow", και το άλλο το  2015 με τίτλο "Visione".

Θέματά του η απλή ομορφιά της καθημερινής ζωής. 'Ανθρωποι και τόποι παρελαύνουν στο φωτογραφικό έργο του Digirolamo κατά την διάρκεια των ταξιδιών του, από την Ιταλία στην Ευρώπη έως την Αμερική .


Mario Digirolamo


"Mου αρέσει να τραβάω φωτογραφίες είναι ένα χόμπι για εμένα, απολαμβάνω τις τέχνες, έχω μια μικρή προσωπική συλλογή από πίνακες ζωγραφικής τους οποίους κοιτάζω. Θαυμάζω τους μεγάλους δάσκαλους  της ζωγραφικής".

Οι εικόνες του Digirolamo  δείχνουν ευαισθησία στο περιβάλλον του, απαθανατίζοντας την τέλεια στιγμή, η οποία αποκαλύπτει την αλληλεπίδραση μεταξύ υποκειμένου και  φωτός. Από τα τεράστια τοπία της Ιταλίας ως τις  ασήμαντες λεπτομέρειες. Το έντονο και διεισδυτικό βλέμμα του  Digirolamo στην λεπτομέρεια και οι εξαιρετικές αναλογικές του εκτυπώσεις, δημιουργούν σε εμάς  μια οικεία εμπλοκή  με την πατρίδα του την Ιταλία την χρονική περίοδο 1950 έως 1960 την οποία και φωτογραφίζει σε άσπρο - μαύρο.

"Ο Digirolamo είναι ένας ταλαντούχος της "αποφασιστικής στιγμής" στην φωτογραφία δρόμου.  Ο Mario μας κάνει να χαμογελάμε, να σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε", λέει ο Brooks Jensen, συντάκτης του LensWork.


κείμενο:J.Ec
πηγές: Lumiere Gallery, mariodigirolamo.com, LensWork