Lindsay Seers

20 Μαρ 2016



Η ανθρώπινη φωτογραφική μηχανή

 Η Lindsay  έχει φτιάξει εκατοντάδες εικόνες χρησιμοποιώντας το σώμα της ως φωτογραφική μηχανή, όπου  το στόμα της είναι το σώμα της μηχανής και τα χείλη της το κλείστρο και το διάφραγμα. Η ζωή της  είναι μια φωτογραφική μηχανή μέσα από  διαφορετικούς ανθρώπινους  χαρακτήρες.

H Lindsay Seers  ζει και εργάζεται  στο Λονδίνο. Σπούδασε  Γλυπτική και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Slade School of Fine Art, στο University College του Λονδίνου και στο Goldsmiths College. Σήμερα είναι Λέκτορας στο MA Fine Art του Λονδίνου.


 Lindsay Seers, selfie


 Έργα της βρίσκονται σε διάφορες συλλογές μουσείων και γκαλλερί όπως των  Tate collection, Arts Council collection και Artangel collections.  Έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία και υποτροφίες,  όπως τα Sharjah Art Foundation Production Award,  Le Jeu de Paume production award for the Toulouse Festival, France, Τhe Paul Hamlyn Award, Τhe Derek Jarman Award, AHRC Award.

'Εχει εκθέσει και στην Athens Biennale με το έργο της "Monodrome" , Οκτώβριος - Νοέμβριος 2011.



Lindsay Seers

 


The mouth camera

 

 

The Mouth Camera

Το στόμα ως φωτογραφική μηχανή

Με αυτή τη συλλογή έργων, το 1997, η Lindsay επικεντρώνεται στην πράξη της φωτογράφισης ως  γεγονός  και όχι στο αντικείμενο της ίδιας της φωτογράφισης. Τα έργα της καλύπτουν έναν αριθμό διαφορετικών θεμάτων,  κυρίως όμως,  σε ότι αναφορά την κάμερα  στόμα, το φιλί γίνεται ένας μηχανισμός σύλληψης.  ο αισθησιασμός και η αγάπη που συνδέονται σε ένα πραγματικό φιλί, εδώ δένουν σε ένα τελετουργικό, με μοναδική  πρόθεση  την σύλληψη της εικόνας, την σύλληψη του κόσμου.

Μέσα από το σώμα της Lindsey διέρχεται το φώς που σχηματίζει στο στόμα της ανάποδα ένα είδωλο πάνω σε ένα κομμάτι φωτογραφικού χαρτιού στερεωμένου στα δόντια.

Αυτό το στόμα κάμερα δεν  είναι καθόλου ευχάριστο  να γεύεται  το δηλητηριώδες χαρτί που προσπαθεί να  κρατηθεί στη θέση του.
Εκείνο το κομματάκι χαρτιού, το λυγισμένο και στριμωγμένο  στην στοματική κοιλότητα με τα υγρά της, δίνει ένα αποτέλεσμα τερατώδες και παραμορφωτικό.

 'Ισως αυτό να είναι το ανεστραμμένο είδωλο του πραγματικού μας κόσμου...


κείμενο: J.Eco
πηγές:  Goldsmiths University of London, Lindsay Seers official site










Lindsay Seers, selfie




















 Lindsay Seers, selfie



Lindsay Seers, selfie